За дръзко посегателство над гроба на Стефан Стамболов на Централните софийски

...
За дръзко посегателство над гроба на Стефан Стамболов на Централните софийски
Коментари Харесай

Откраднаха бюста на гроба на Стефан Стамболов

За дръзко посегателство над гроба на Стефан Стамболов на Централните софийски гробища заяви Вътрешна македонска революционна организация. Неизвестни са разрушили паметника на великия български общественик и са откраднали бронзовия бюст.

Гробът на Каблешкови също не е подминат и е бил обект на посягане.

Вътрешна македонска революционна организация били алармирани за похищенията от жители.

„ Директно декларирам, че случилото е неприемливо и имаме грамаден неуспех на охранителна полиция към Второ районно (Централни гробища попадат в региона му), както и на охранителната компания. Под носа им са откраднали бюста от гроба на Стамболов, на метри от входа, където има защита. Питам аз какво вършат тези полицейски патрули и къде са те, когато вандалите вилнеят и сквернят гробове в най-стария ни гробищен парк. За мен това е тотална издънка и на охранителна полиция към Второ районно ръководство, и на частните охранители. Въобще защо са там и какъв е резултатът от активността им. Като виждам резултатите мога да кажа, че имитират активност “, разяснява общинският консултант от Вътрешна македонска революционна организация Карлос Контрера.

Според него за похищения от този тип са виновни 40-50 души, известни на полицейските патрули.

Патриотите от Вътрешна македонска революционна организация упорстват да се ускори защитата, да се организира следствие кой не си е приключил работата и да има осъдени и уволнени. Според воеводите охранителната компания би трябвало да покрие и всички вреди.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР